Oczyszczanie krwi sokiem z grejpfrutów i pomarańczy.
Taka kuracja trwa 3 dni. Podczas jej trwania należy spożywać tylko pomarańcze lub grejpfruty w postaci soków.
Przygotowanie:
– 900 g świeżego soku z grejpfrutów,
– 900 g soku z pomarańczy,
– 200 g soku z cytryny,
– 2 litry wody destylowanej.
Z samego rana „na czczo” należy wypić 1 łyżeczkę stołową soli rozpuszczoną w ciepłej wodzie. To podziała przeczyszczająco. Następnie pić co 30 minut około 100 g przygotowanego soku. Dodatkowo należy ciepło się ubrać. Stosować przez całe dwa dni.
Taką kurację można stosować raz na rok. Proponuje się wczesną wiosnę czy późną jesień.
Oczyszczanie krwi wodą utlenioną.
Nadtlenek wodoru, który wchodzi w skład wody utlenionej może mieć także zastosowanie wewnętrzne – dożylne. Robi się to w celu oczyszczania krwi.
Woda utleniona w krwiobiegu walczy z infekcjami oraz obcą mikroflorą. Dzieje się tak gdyż woda utleniona wprowadza do komórek organizmu dodatkową porcję tlenu, co utlenienia substancje toksyczne np. tłuszcze w ścianach naczyń krwionośnych.
Woda utleniona przyjmowana dożylnie w odpowiednich proporcjach nie wywołuje skutków ubocznych. Jednak zawsze należy skonsultować się z lekarzem przed przystąpieniem kuracji.
Oczyszczanie krwi drożdżami.
Przygotowanie:
– 3 dag drożdży piekarskich,
– 2 duże łyżki cukru,
– szklanka przegotowanej, przestudzonej wody.
Wszystko łącznie bardzo dobrze wymieszać. Zostawić w ciepłym miejscu, aby sfermentowało. Po około półgodzinie rozmieszać i ponownie odstawić. Tak przygotowany napój pić trzy godziny po jedzeniu. Po tym nie należy pić innych napojów przez godzinę. Mieszankę pije się przez pięć dni raz na dzień. Następnie zrobić przerwę na 10 dni i znowu pić przez 5 dni. Całość musi trwać 34 dni.
Co powoduje, że drożdże działają na oczyszczanie krwi? Witaminy B oraz białko, które skutecznie usuwają szkodliwe związki.
Oczyszczanie krwi octem jabłkowym.
Przygotowanie:
Ocet jabłkowy sporządzić najlepiej samemu z kwaśnych jabłek. Około 2 kg jabłek ze skórką opłucz i zetrzyj na miazgę. Następnie umieść ją naczyniu kamionkowym i zalej 5 litrami wody źródlanej. Dodaj:
– 2 szklanki cukru trzcinowego,
– trochę drożdży
– skórkę z razowego chleba.
Odstawić na 12 dni w ciemnym miejscu -raz na jakiś czas mieszać. Dwunastego dnia
odcedzić przez jałową gazę. Dodać 10 łyżek cukru. Odstawić na kolejne 40 dni.
Potem przelać do butelek o ciemnym szkle.
Spożywanie: codziennie rano na czczo pić jedną łyżkę octu jabłkowego rozcieńczoną z pół szklanki ciepłej wody.